Terep Százas 2010

Kelt: 2010.05.25

2010. május 15.

V. Terep Százas. Huuuuu, ezt a történetet már sokan és nagyon részletesen megírták. Nekem ez lett volna a második, de nem ezen az útvonalon. 2008-ban futottam le először, akkor még a Kinizsi Százas nyomvonalán 14:45:14 idővel. Az idén a 3261 m szint vonzott, szerettem volna egy nyugodt, laza felkészülést.

Ugye már ismert, hogy kb. 13 óráig időjárásilag minden rendben volt, ami utána eléggé extrémmé vált. Nekem nagyon tetszett ez a tereprész és tényleg elég jól ment a futás. Pilisszentlászló után még szinte élvezve az esőt, elég bátran neki indultam Visegrádnak. De minden csak fokozódott, az eső is, és a Pap-réten már cudarul át voltam ázva. Száraz váltó ruhával nem készültem, amiben bízhattam volna. Így a Pap-rétről volt 5 kemény kilométerem, amikor a hidegrázással küszködve, leértem újra Pilisszentlászlóra. És számomra itt volt a vége, 75 km. Már nem mertem bele menni az éjszakába, az utolsó ismeretlen 25 km-be. Utólag kiderült, hogy egyedül haladva talán még gondjaim is lettek volna. Természetesen őszinte elismerésem mindenkinek, aki átélte ezt az özönvizet és teljesíteni tudta a távot.

A szervezés tökéletes volt, és az extrém körülményeket is szuperül lekezeltek. Hálával tartozom, hogy a lehető leghamarabb forró zuhany alá tudtam kerülni. Talán jövőre…….