Lavaredo - 2018

Kelt: 2018.06.25

Bazsalikom Paradicsommal

LAVAREDO Ultra Trail (Italy) – 121 km – 5802 m szint – 27:01:15 idő – Hely: 990/1600

Ú(l)travalónak többek között ezeket kaptam. Toljad neki, ezt várja el a szakvezetés! :-D Meg azt, hogy vigyázz a lábaidra! :-) Nos az eredmény és hogy megcsináltam valahol a két „elvárás” között van. Egyébként voltam itt már 2014-ben, akkor az időm 28:22:01 lett. Tehát még javítottam is. ;-)

Felkészülési állomás volt. Egy edzés, az órákig tartó mászások gyakorlása. Versenyteszt, a felszerelések kipróbálása, az esti rajt testi-mentális hangolódása, a feladatkezelés bő egynapos modellezése. Hol állok? Kérdések és válaszok. És persze ezt egy olyan helyen, ahova a Jó Isten is kétszer jön el szabadságra egy évben, a Dolomitokban. Ez pedig az érzékek kényeztetése hozadéknak.

80 kilométerig, amire eddig képes lehettem meg is tettem. Minden jól ketyegett. A képek is ekkor születtek, mert csábított, hogy ellopjam ezeket a pillanatokat az Időtől. Ráadásul ez már egy válogatás. :-D Az utolsó harmadban azonban elfogytam, kikerültem minden komfortból és jött az ultra másik arca A-tól Z-ig, nem ecsetelem. Jó, azért egy-két betű kimaradt.

Ez olyan, mikor az osztó a végén felfordítja a lapot és meglátod a másik oldalát is. Hát nem egy ászt kaptál. Végig kattog az agyadban, hogy nem, nem játszol tovább, bedobod a lapokat. Sőt, többet elő sem veszed a paklit. De egy vékony, gyenge hang mindig ott tud maradni ebben a zajos káoszban, amely végül azt súgja: „Játszd meg! Hozd ki belőle a legtöbbet!”

A hallásom még mindig jobb, mint a látásom ….