Keszthelyi kilométerek 2012

Kelt: 2012.05.30

2012. május 27.

Mivel a szomszédban van, evidens, hogy futva közelítjük meg. :-) Szép lassú, fokozatos bemelegítést gondoltam, és hogy még a rajtnál is válthassak néhány szót az ismerősökkel.

Ehelyett!

Reggel kicsit visszaaludtam még, hogy a tegnapi napot jól "kiregenerálódjam". De a tornát nem hagyhattam ki, mert a nyújtás az "szent dolog". Aztán jól eltököltem mindennel, akár egy menyasszony úgy készültem. A reggelit félig benyomtam, de egy piritós még a kezemben maradt. Nincs mese indulni kell! 9:28-kor kiléptem otthonról, és belecsapva a közepébe, erős tempós futással reménykedtem, hogy elérem a rajtot. Parkokon keresztül, mindent átvágva felértem a Fő térre. És hallom a tömeget: 4 - 3 - 2 - 1 - rajt. Szóval beértem a "rajtba"! :-)

Ja igen, talán egyszerüen azt kellett volna írnom: kiszámítottan, óraműpontossággal csatlakoztam a rathoz. ;-)

Misivel hamar megtaláltuk egymást. Az volt a terv, hogy az első két kört, azaz a félmarcsit együtt nyomjuk le rendületlenül. Felvettünk egy kényelmes, de mégis határozott, egyenletes tempót. Közben kidumáltuk a "világot", meg szétröhögtük magunkat. Misi nagyon egyben volt végig, nagyon szép teljesítmény, az idei leghosszabb. Gratulálok.

A második felében, - már egyedül -, megpróbáltam felvenni a hat perces utazó tempót. Sikerült, de azért rajta kellett lenni, mert azért mostanában nem ehhez a tempóhoz vagyok "szokva". Az eredménye az lett, hogy a szegény elcsigázott futótársakat sorra hagytam el (19-et). Kicsit szégyeltem is magam. A spíkerek néha aranyosan "személyeskedtek" a mikrofonban.

Jó volt beérni. Az érem gyönyörű. És végig olyan happy volt a hangulat ma Keszthelyen! Sörömmel a kezemben leülök egy padhoz, hát ízesen váratlanul rám köszönnek: Jó napot kívánok! Bögi Sanyi cimborám volt, a füredi 6 napos bajnok, no meg 2x-es Spártai Hős. Pár percet dumáltunk, aztán rögzítettük, hogy legközelebb már csak Athénban találkozunk.

Aztán összeszedelőzködtem, éremmel a nyakamban, most már tényleg lassan, hazafutottam.