Budapest TUK 2012

Kelt: 2012.07.25

2012. július 21.

Egy kicsit újra terepen, hogy azért ne felejtsük el a "magasabb szinteket" sem. Reggel 4:45-kor indultam Gyenesdiásról autóval. Felérve Pestre szépen lógott az eső lába, meg közben le is esett. Féltem tőle, mert olyan rég volt már a Mátra. De aztán jött minden egyszerűen. Az eltévedések is. Az első 20 km-en 1,5  km pluszt gyűjtöttem. Csoda érdekes élmény fogadott a Nagyszénás tetején (az eltévedés mellett). Benne futottunk a felhőben, a ködben, olyan "hegyi" érzés volt. 25 kili után megláttam Andit, aki szegről végre ismert itt mindent, hiszen ez a "fődje". Aztán úgy alakult, hogy innen a végéig együtt kűzdöttük végig a célig. Közel 10 órát haladtunk együtt, volt idő diskurálni, meg jó nagyokat hallgatni. :-)

55 kilitől 70 kiliig Gyurján Tomi emelte csapatunkat "trió" szintre. Aztán sikerült hármasban is benyelni egy 1,5 kilit. Végül is szépen fel volt szalagozva, fújva, de a kritikus helyeken kellett volna erőteljesebb jelölés megerősítés. Végig kellemes futóidőnk volt. Sok vajas kenyeret ettem, sós paradicsommal. Ezért lett ez egy "paradicsomi" verseny. :-)

Ennek a versenynek szerintem az volt az érdekessége, hogy a szintemelkedést nem mászással, hanem hosszú emelkedésekkel érte el, ami jól futható volt. Este hét körül megeredt az eső, de nem sokat törődtünk vele, mert már a célon járt az eszünk. A vége felé már helyenként szépen begyengültem, de ott volt Andi, aztán egymást húztuk ki a "gödörből". Egy célt tűztünk ki: érjünk még be világosban. Sikerült, 9 előtt ott voltunk. És persze jó volt célba érni, ami a harmadik bejáraton sikerült csak. ;-)

Mindent összevetve, nagyon tetszett, mert bebarangolhattam a Budai-hegységet, ami sok szépséget rejteget. Forró zuhany és nagy kajálás után 10 órakor ültem autóba és irány haza. Csak Velencénél álltam ki egy 20 perces "szundira", negyed kettőkor már ágyban voltam. Sűrű nap volt ez.