Keszthelyi Kilométerek 2010

2010. május 30.

III. Keszthelyi Kilométerek 42,195 km. Nagyon dinamikus fejlődő hazai versenyünk. Bedő Bea egyre profibban szervezi és fogja össze ezt az eseményt. Most már sok helyről érkeznek résztvevők, de a környékünket is nagyon megmozgatja és beizgatja.

Ez történt a munkahelyemen is. Egyéni teljesítésem mellett, első alkalommal lettem tagja egy váltócsapatnak. Munkatársaim lelkesen szervezkedtek, akik közül ketten először futottak életükben 10 km-t. Nem hiába, ez a futás egy fertőző betegség. Mi voltunk a Keszthelyi Kistérségi FC (Szabó Béla, Gyetvai Alexandra, Pintér Márta, Biró Róbert). Mindenki nagyon kitett magáért és a végén persze, hogy jól esett a pofa sör.

Eddig minden évben más-más útvonal lett kipróbálva, de az idei az újra négykörös lesz szerintem az igazi, hiszen a város összes nevezetességét körbejárja. 25 km-ig illendően versenyeztem, elégedett voltam, mert a pulzusszámok is mutatták a teljesítményt. A második kör után azonban pancser módon elfelejtettem enni, eléheztem és ebben a hirtelen jött melegben alig bírtam betolni magam a következő frissítőre. Ott gyorsan pótoltam a hiányokat, de időre volt szükség, amíg ebből erő lett. A rövid eső arra volt jó, hogy utána párás legyen a levegő. A teljes erőbedobásra már nem maradt motivációm, a cél a nyugodt beérés volt. Az időm 4:04:42 lett. Az eredmény hirdetésen sok ismerősömet láthattam a dobogón.